Mediums, wat doen ze precies?

Een medium is iemand die je in contact kan brengen met en overledene. Maar het werkt vaak ook wel andersom. Want het komt namelijk regelmatig voor dat een medium op straat misschien iemand tegenkomt en dan ineens contact krijgt met iemand die overleden is en een boodschap door wil brengen. Een medium werkt als een soort doorgeefluik tussen twee werelden en dat kan soms als heel vreemd worden gezien. Niet iedereen gelooft hier ook in. En dat is natuurlijk prima. Maar het gebeurt wel vaker dat iemand die er geen geloof in heeft ineens overstag kan gaan doordat het medium ineens iets door zal geven wat hij of zij nooit had kunnen weten. Hoe dan ook, de boodschappen zijn meer dan duidelijk, maar lang niet altijd. Dat komt omdat het soms in raadsels gaat.

Een medium kan bijvoorbeeld iets doorkrijgen in symbolen of letters en moet dit dan op een bepaalde manier uit zien te leggen. vaak komt het voor dat het spreekwoordelijke muntje bij degene die de boodschap ontvangt niet direct valt. Later pas, als er iets gebeurt, kan dat ineens op zijn plek vallen. Het mediumschap is dan ook niet iets wat je per se kunt leren. Je hebt het of juist niet. Sommige mensen staan nou eenmaal meer open en ontvangen dan berichten van gene zijde. Dat is niet altijd eenvoudig, helemaal als het in je jeugd al begonnen is. Vaak wordt het dan ook onderdrukt en negeert men het medium zijn. maar het risico hiervan is dat het dan dubbel zo hard terug kan komen, zo vertelt men. Of dat waar is willen we in het midden laten.

Als je als medium je gave onder controle hebt dan kun je er heel veel mensen mee helpen. Er zijn erg veel programma’s op televisie geweest waarin men bijvoorbeeld naar het beste medium van Nederland zocht. Daarin krijg je een wat betere kijk op het vak. Want het kan namelijk zeker een beroep zijn. Een goed medium zal ook nooit heel erg veel geld vragen. Gewoon genoeg om de sessie mee te kunnen bekostigen. Het gaat dan ook niet om het verdienen van veel geld, maar wel om het helpen van mensen. Het is dan ook niet aan te raden een medium die enorm veel geld vraagt te gaan raadplegen. Vaak kom je dan van een koude kermis thuis. Ook kun je online een medium raadplegen. Dat kan via de telefoonlijn of op andere manieren. Uiteindelijk zal je zelf moeten ervaren wie je gelooft en wie niet. Als je je eigen gevoel in de gaten houdt dan komt dat over het algemeen wel in orde. Mocht je een medium willen bezoeken, probeer dan uit te vinden of er mensen zijn die ervaring met hem of haar hebben, om zo een beter beeld over de persoon te kunnen vormen. Het moet namelijk wel klikken, anders zal je het medium in kwestie misschien niet geloven, terwijl het gewoon echte en oprechte boodschappen zouden kunnen zijn.