paragnost en medium raadplegen

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een paragnost en een medium? Veel mensen zeggen dat ze hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Daarom is het verstandig eerst eens het verschil uit te leggen tussen een paragnost en een medium.

Wat is een medium?

Als je een medium bent, dan werk je als het ware als een doorgeefluik. Je krijgt boodschappen door of legt contact met gene zijde. De mensen die zijn overleden proberen via het medium met overledenen in contact te komen. Dat is dan ook wat een medium doet. Hij of zij zoekt dan contact met die persoon. Vaak is deze dan ook wel in de buurt. En omdat je als medium open staat is het makkelijker om met jou in contact te komen. Met de term medium duidt men vaak op een gave waardoor men communicatie zeg te hebben met geesten van overledenen, maar ook engelen, demonen of andere immateriële entiteiten. Binnen het spiritualisme gebruikt men de term medium om personen te benoemen die boodschappen van overledenen aan nabestaanden door kunnen geven. Daarom ziet met dus een medium als een soort doorgeefluik van boodschappen van geesten. Zie het als een telefoonverbinding met iemand anders. Een medium krijgt onder andere gevoelens door maar ook beelden, woorden of zinnen van de overleden persoon waarmee hij of zij in contact is gekomen. Het is over het algemeen moeilijk het een en ander onder woorden te brengen om dat boodschappen soms symbolisch zijn. Dit verklaart waarom een medium soms dingen zal roepen en iets probeert te achterhalen. Dit komt bij mensen die er niet echt in geloven vaak als gokken over.

Wat is een paragnost?

Een paragnost moet je eigenlijk zien als een overkoepelende benaming van alles wat met het paranormale te maken heeft. Men denkt vaak dat helderzienden en paragnosten hetzelfde zijn, maar dat is niet correct. Want een paragnost is wel een helderziende, maar een helderziende geen paragnost. Want een paragnost is ook helder ruikend, helder voelend en meer. Het kan ook als alwetend worden benoemd en soms kan een paragnost ook dingen proeven. Daarnaast heeft een paragnost vaak ook andere gaven erbij, maar dat verschilt per persoon. Uiteindelijk is een paragnost iemand met meerdere gaven.

Een paragnost en een medium zijn dus op sommige vlakken hetzelfde, maar dat komt voornamelijk doordat een paragnost meerdere dingen ‘kan’, om het maar eventjes zo te noemen. Uiteindelijk komt het er op neer dat je voor puur en alleen contact met iemand die overleden is een medium kunt raadplegen, terwijl een paragnost nog meer kan. Laat je vooral niet in de luren leggen door paragnosten die zeggen dat zij jouw ziekte wel even kunnen weghalen, want dat soort dingen zijn absoluut niet waar. Een goede paragnost zal je altijd naar een dokter laten gaan. Zij kunnen geen ziektes genezen en zelfs al konden ze dat wel, dan zouden ze je nog steeds naar een reguliere arts laten gaan. Houd met dat soort dingen dus wel rekening, alvorens je een afspraak met hen gaat maken.