Hoe zit het met Chinese astrologie?

In China zijn ze al duizenden jaren bezig met astrologie om mensen en het leven van de mensen op aarde beter te begrijpen. Door middel van astrologie proberen zij te onderzoeken waarom de levensloop van een mens op een bepaalde manier verloopt.  De Chinese astrologie lijkt op de Westerse astrologie, maar heeft toch veel unieke aspecten. Hoe zit het met Chinese astrologie? In dit blogartikel lees je er alles over.

Chinese astrologie: de legende

Een hele tijd geleden, toen Boeddha de aarde verliet, riep hij alle dieren bij zich. Er kwamen echter maar 12 dieren om afscheid te nemen. De volgende dieren kwamen in volgorde bij Boeddha: de rat, os, tijger, haas, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken. Boeddha voelde zich gewaardeerd door deze dieren en heeft daarom een jaar naar elke dier genoemd. Op deze manier zijn de twaalf Chinese dierenriemtekens ontstaan. Het dier dat verbonden is aan jouw geboortejaar zal daarom invloed uitoefenen op jouw leven.

Chinese astrologie: drie soorten dieren

In de Chinese astrologie geloven ze erin dat je diep bent verbonden met het dier van je geboortejaar. Ze onderscheiden hierbij drie soorten dieren.

  1. De twaalf jaardieren gecombineerd met de 5 elementen

Er zijn twaalf jaardieren, van rat tot aan de varken. Er wordt een cyclus van 12 jaar aangehouden en dit gaat steeds opnieuw. De twaalf jaardieren die gebruikt worden in de Chinese astrologie komen erg overeen met de tekens in de Westerse astrologie. Elk dierenriemteken uit de Chinese astrologie wordt vervolgens gecombineerd met de elementen metaal, water, hout, vuur en aarde.

  • Maandieren: verbonden aan je geboortejaar

De maandieren zijn de dieren die verbonden zijn aan de maand waarin je bent geboren. De maandieren worden vaak gebruikt om je meer te vertellen over de relaties die je in je leven hebt of gaat krijgen.

  • Innerlijke dieren: hoe zien anderen jij en hoe wil jij gezien worden

De innerlijke dieren hebben te maken met de uren van de dag waarop je bent geboren. De innerlijke dieren kunnen je meer vertellen over hoe anderen je zien en hoe jij zelf door anderen gezien wil worden.

In dit artikel heb je meer gelezen over Chinese astrologie. De Chinese astrologie komt veel overeen met de Westerse astrologie, maar heeft ook enkele unieke aspecten. In de Chinese astrologie kun je drie soorten dieren onderscheiden, namelijk de jaardieren, maandieren en de innerlijke dieren. Deze dieren kunnen je meer vertellen over jezelf en hoe je in het leven staat op verschillende gebieden.