tarotkaart leggen, hoe doen ze het?

Je kent het vast wel: tarotkaart leggen. Het is iets wat al hel lang wordt gedaan. Het is naast leuk ook ontzettend leerzaam om te doen. Men zegt wel dat je nooit voor jezelf tarokaart leggen mag, maar dat is eigenlijk gewoon onzin. De tarot is ideaal geschikt om voor jezelf te gebruiken. Zie het als een hulpmiddel bij al je vragen en de keuzes die je in je leven moet maken. Met een stap-voor-stap methode is het ook nog eens heel erg gemakkelijk om te leren. Tarotkaarten kunnen als een soort spiegel werken. Een soort aandrijvende kracht om innerlijke processen een beetje op gang te laten komen. In de Westerse cultuur weet men over het algemeen niet zo goed wat we met irrationele toegangen tot onszelf moeten en sommige mensen vinden tarotkaart leggen zelfs een bijgeloof of iets dat duivels is. Je moet leren om de taal van de symbolen te spreken en ze te verstaan. Tarotkaarten hebben de kracht om gevoelens te kanaliseren en ze kunnen je de mogelijkheid bieden een hoger of meer universeel inzicht te krijgen of ontwikkelen.

Denken in beelden

De symbolen die beleef je. Je wordt door de symbolen gegrepen en meegenomen. En als het goed is zullen ze tot ons diepste wezen door weten te dringen. Onze ziel ‘denkt’ dan ook in beelden. Op deze wijze krijgt de ziel voeding. Het doel van de tarotkaart leggen  is dan ook niet per se het voorspellen van de toekomst, maar voornamelijk het krijgen van inzicht op onze eigen gecompliceerde levenspatronen.

Hoe je tarotkaarten moet leggen

Tarotkaart leggen gaat het beste als je helemaal ontspannen bent. Dit doe je dan ook in en rustige omgeving, vrij van drukte en stress. Als je onrustig en nerveus bent of heel erg emotioneel, dan is het aan te raden eerst te mediteren zodat je geest zal kalmeren. Met tarotkaart leggen is het mogelijk om op verschillende manieren te raadplegen. Voor meerdere soorten situaties zijn er door de jaren heen allerlei daarbij passende patronen bedacht. het werkt het beste als je open vragen gaat stellen. Je kunt de tarotkaarten niet gebruiken voor vragen die met ja en nee beantwoord moeten worden. De kaarten kunnen je wel helpen bij het nemen van bepaalde beslissingen of bij het krijgen van inzichten in bepaalde situaties en dergelijke. Uiteindelijk ben je altijd zelf verantwoordelijk voor je handelen. Voordat je tarotkaart leggen gaat is het belangrijk de kaarten eerst eens goed en met veel aandacht te gaan schudden. Hoe je dit doet maakt op zich niet zo heel erg veel uit. Een kaart die tijdens het schudden uit het deck ‘springt’ heeft extra aandacht nodig. Deze kaart moet je dan ook goed bekijken en jezelf afvragen wat het wil zeggen dat nou juist deze kaart zich aan je wil laten zien.

Vaak is het tarotkaart leggen echt iets dat je met gevoel doet. De kaarten kunnen je een gevoel geven en dit is meestal juist. Door ze in ieder geval goed te bestuderen weet je zeker dat je de symbolen kunt begrijpen. Het is dan ook aan te raden je daar eerst wat op in te lezen, voordat je met het kaartleggen gaat beginnen.

meer informatie vind je ook op tijdschriften.ikwilhet.nu