tarotkaart leggen, hoe doen ze het?

Je kent het vast wel: tarotkaart leggen. Het is iets wat al hel lang wordt gedaan. Het is naast leuk ook ontzettend leerzaam om te doen. Men zegt wel dat je nooit voor jezelf tarokaart leggen mag, maar dat is eigenlijk gewoon onzin. De tarot is ideaal geschikt om voor jezelf te gebruiken. Zie het als een hulpmiddel bij al je vragen en de keuzes die je in je leven moet maken. Met een stap-voor-stap methode is het ook nog eens heel erg gemakkelijk om te leren. Tarotkaarten kunnen als een soort spiegel werken. Een soort aandrijvende kracht om innerlijke processen een beetje op gang te laten komen. In de Westerse cultuur weet men over het algemeen niet zo goed wat we met irrationele toegangen tot onszelf moeten en sommige mensen vinden tarotkaart leggen zelfs een bijgeloof of iets dat duivels is. Je moet leren om de taal van de symbolen te spreken en ze te verstaan. Tarotkaarten hebben de kracht om gevoelens te kanaliseren en ze kunnen je de mogelijkheid bieden een hoger of meer universeel inzicht te krijgen of ontwikkelen.

Denken in beelden

De symbolen die beleef je. Je wordt door de symbolen gegrepen en meegenomen. En als het goed is zullen ze tot ons diepste wezen door weten te dringen. Onze ziel ‘denkt’ dan ook in beelden. Op deze wijze krijgt de ziel voeding. Het doel van de tarotkaart leggen  is dan ook niet per se het voorspellen van de toekomst, maar voornamelijk het krijgen van inzicht op onze eigen gecompliceerde levenspatronen.

Hoe je tarotkaarten moet leggen

Tarotkaart leggen gaat het beste als je helemaal ontspannen bent. Dit doe je dan ook in en rustige omgeving, vrij van drukte en stress. Als je onrustig en nerveus bent of heel erg emotioneel, dan is het aan te raden eerst te mediteren zodat je geest zal kalmeren. Met tarotkaart leggen is het mogelijk om op verschillende manieren te raadplegen. Voor meerdere soorten situaties zijn er door de jaren heen allerlei daarbij passende patronen bedacht. het werkt het beste als je open vragen gaat stellen. Je kunt de tarotkaarten niet gebruiken voor vragen die met ja en nee beantwoord moeten worden. De kaarten kunnen je wel helpen bij het nemen van bepaalde beslissingen of bij het krijgen van inzichten in bepaalde situaties en dergelijke. Uiteindelijk ben je altijd zelf verantwoordelijk voor je handelen. Voordat je tarotkaart leggen gaat is het belangrijk de kaarten eerst eens goed en met veel aandacht te gaan schudden. Hoe je dit doet maakt op zich niet zo heel erg veel uit. Een kaart die tijdens het schudden uit het deck ‘springt’ heeft extra aandacht nodig. Deze kaart moet je dan ook goed bekijken en jezelf afvragen wat het wil zeggen dat nou juist deze kaart zich aan je wil laten zien.

Vaak is het tarotkaart leggen echt iets dat je met gevoel doet. De kaarten kunnen je een gevoel geven en dit is meestal juist. Door ze in ieder geval goed te bestuderen weet je zeker dat je de symbolen kunt begrijpen. Het is dan ook aan te raden je daar eerst wat op in te lezen, voordat je met het kaartleggen gaat beginnen.

meer informatie vind je ook op tijdschriften.ikwilhet.nu

Astrologen en wat ze beoefenen

Astrologen zijn mensen die astrologie beoefenen, maar dat is natuurlijk al wel duidelijk. Een astroloog gaat uit van een verband tussen de kosmos en het leven hier op aarde. Deze verbintenis zou hem de mogelijkheid moeten geven om uitspraken over verschillende dingen te kunnen doen. Een astroloog zal een standaard horoscoop tekenen voor het ogenblik dat een bepaalde gebeurtenis zoals de geboorte van iemand plaats zal vinden. Daarbij noteert de astroloog op het horoscoopwiel  de exacte plaats van de planeten en andere elementen die hij belangrijk vindt voor de interpretatie die hij maakt.

We kennen de horoscopen wel uit de kranten en uit verschillende tijdschriften. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen die zoiets maakt ook daadwerkelijk een astroloog is. Want astrologen steken er heel veel tijd en zorg in om een gedegen horoscoop op te kunnen zetten. En het komt wel heel erg vaak voor dat dit soort dingen allemaal op elkaar lijken. En dat is op zich wel heel erg jammer. Het komt doordat het allemaal algemene horoscopen zijn die deze astrologen opstellen. Overigens gaan de horoscopen natuurlijk lang niet alleen om de geboorte van een bepaald persoon. Zo kunnen ze voor verschillende dingen worden gemaakt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je wilt weten of het een goed idee is om een eigen zaak op te gaan starten. Ook is het mogelijk dat je graag wilt weten hoe het met je algehele gezondheid gaat. Het weer voorspellen is ook mogelijk. Tevens worden horoscopen door astrologen gebruikt om het weer te voorspellen en eventuele rampen.

Hoe het met je gaat, wat je doel is in dit leven en dat soort vragen vallen meer onder de spirituele astrologie. Het ging voorheen over alleen andere, meer materialistische zaken van het leven, maar daar is in de loop der tijden erg veel verandering in gekomen. Dit soort astrologen hebben ook vaak een andere verbintenis met alles. Ze zijn vaak ook spiritueel onderlegd. Zo kunnen ze een gave hebben of hebben ze zich er op een bepaalde manier heel erg in weten te verdiepen. Ze staan dichter tot de natuur en zeggen zo astrologie uit te kunnen voeren. De sterren kunnen ons dus veel vertellen als je er natuurlijk in gelooft. Hoe het ook zij, astrologie wordt door heel veel mensen gedaan en gevolgd en daar is natuurlijk niets mis mee. Zolang je er zelf heel veel aan hebt, dat is het meest belangrijke. Het is aan hou om te bepalen of de sterren het juist hebben gehad, want het is uiteindelijk jouw leven. Je moet in ieder geval je eigen pad bewandelen. Want als het eenmaal in de sterren staat geschreven, dan is er volgens velen niets wat je daar uiteindelijk aan kunt doen. Astrologie is een erg ingewikkeld iets en het is zeker de moeite waard hier het één en ander over te lezen, want er zijn bijzonder interessante elementen aan verbonden en het heeft een directe link met de wetenschap.

Horoscopen, waarom kom je ze overal tegen?

Horoscopen kom je eigenlijk overal wel tegen. Ze zijn te lezen in de meeste dag- week- en maandbladen en er is in te lezen wat je allemaal te wachten zal staan in een bepaalde periode. Zo kun je in een horoscoop lezen hoe het je er financieel voor zult staan. Heb je straks een nieuwe baan, of zit je nog een tijdje waar je zit? Misschien staat er wel een nieuwe romance, een nieuwe liefde op je te wachten. Het kan namelijk allemaal. Misschien ga je wel een leuke geldprijs winnen, hoewel dat er waarschijnlijk niet zo direct in zal staan, maar misschien wel refererend aan het gebeuren. Hoe dan ook, horoscopen zijn er heel erg veel en ze worden door astrologen gemaakt. Je kunt kijken naar je eigen sterrenbeeld en wat er zoal met je zal kunnen gebeuren in de komende tijd. Veel mensen vinden het lariekoek en houden niet van dit soort dingen. Terwijl er weer andere mensen zijn die zich hier helemaal aan vast lijken te houden. En gek genoeg kan het dan een positief effect op je leven hebben.

Je hoeft het dus niet echt per se te geloven, zo wordt er gezegd. De kracht van jezelf overtuigen zorgt er dan voor dat bepaalde dingen op je pad komen. Maar is dat wel zo? Misschien staat het namelijk wel echt in de sterren geschreven. De horoscoop geeft de stand van de zon, maan en planeten op een bepaald moment ven op een bepaalde plaats aan. Deze standen worden in een kader van huizen gezet. Die zijn eigenlijk een projectie van 12 tekens op aarde, meestal gerekend vanaf de ascendant. Dit alles relateert een astroloog aan bepaalde gebeurtenissen die in het verleden, heden of toekomst op aarde plaatsvinden of hebben gevonden. Dan wordt er aangenomen dat er ook een verband is tussen de stand van de hemellichamen en de gebeurtenissen die op aarde plaats vinden.

Eigenlijk werp je met het maken van een horoscoop een blik in de toekomst. En dat is nou eenmaal iets wat niet iedereen zomaar wil geloven. Veel mensen beweren dat het al in de sterren staat, ongeacht wanneer je er naar kijkt. De rubriekhoroscopen zijn misschien niet zo detaillistisch als de meer technische horoscopen en ze komen dan ook niet altijd uit. Maar feit blijft dat het een zeer interessant gegeven is waar heel veel mensen veel plezier aan beleven. Ze vinden het gewoon fijn om te lezen dat hen goede dingen te wachten staat, Of het nou echt is of niet, dat is iets wat wij vanaf hier niet per definitie zouden kunnen bepalen. Wat we wel weten is dat als je er zelf iets aan hebt, je een geloof in de horoscopen hebt, welke soort dan ook,. Dat het je zal helpen. En met dat gegeven kun je heel veel doen. Het gaat er uiteindelijk om wat je zelf gelooft en ervaart, niet wat een ander er eventueel van zou moeten denken.

paragnost en medium raadplegen

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een paragnost en een medium? Veel mensen zeggen dat ze hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Daarom is het verstandig eerst eens het verschil uit te leggen tussen een paragnost en een medium.

Wat is een medium?

Als je een medium bent, dan werk je als het ware als een doorgeefluik. Je krijgt boodschappen door of legt contact met gene zijde. De mensen die zijn overleden proberen via het medium met overledenen in contact te komen. Dat is dan ook wat een medium doet. Hij of zij zoekt dan contact met die persoon. Vaak is deze dan ook wel in de buurt. En omdat je als medium open staat is het makkelijker om met jou in contact te komen. Met de term medium duidt men vaak op een gave waardoor men communicatie zeg te hebben met geesten van overledenen, maar ook engelen, demonen of andere immateriële entiteiten. Binnen het spiritualisme gebruikt men de term medium om personen te benoemen die boodschappen van overledenen aan nabestaanden door kunnen geven. Daarom ziet met dus een medium als een soort doorgeefluik van boodschappen van geesten. Zie het als een telefoonverbinding met iemand anders. Een medium krijgt onder andere gevoelens door maar ook beelden, woorden of zinnen van de overleden persoon waarmee hij of zij in contact is gekomen. Het is over het algemeen moeilijk het een en ander onder woorden te brengen om dat boodschappen soms symbolisch zijn. Dit verklaart waarom een medium soms dingen zal roepen en iets probeert te achterhalen. Dit komt bij mensen die er niet echt in geloven vaak als gokken over. Eventueel ook omdat Mediums geld verdienen.

Wat is een paragnost?

Een paragnost moet je eigenlijk zien als een overkoepelende benaming van alles wat met het paranormale te maken heeft. Men denkt vaak dat helderzienden en paragnosten hetzelfde zijn, maar dat is niet correct. Want een paragnost is wel een helderziende, maar een helderziende geen paragnost. Want een paragnost is ook helder ruikend, helder voelend en meer. Het kan ook als alwetend worden benoemd en soms kan een paragnost ook dingen proeven. Daarnaast heeft een paragnost vaak ook andere gaven erbij, maar dat verschilt per persoon. Uiteindelijk is een paragnost iemand met meerdere gaven.

Een paragnost en een medium zijn dus op sommige vlakken hetzelfde, maar dat komt voornamelijk doordat een paragnost meerdere dingen ‘kan’, om het maar eventjes zo te noemen. Uiteindelijk komt het er op neer dat je voor puur en alleen contact met iemand die overleden is een medium kunt raadplegen, terwijl een paragnost nog meer kan. Laat je vooral niet in de luren leggen door paragnosten die zeggen dat zij jouw ziekte wel even kunnen weghalen, want dat soort dingen zijn absoluut niet waar. Een goede paragnost zal je altijd naar een dokter laten gaan. Zij kunnen geen ziektes genezen en zelfs al konden ze dat wel, dan zouden ze je nog steeds naar een reguliere arts laten gaan. Houd met dat soort dingen dus wel rekening, alvorens je een afspraak met hen gaat maken.

Mediums, wat doen ze precies?

Een medium is iemand die je in contact kan brengen met en overledene. Maar het werkt vaak ook wel andersom. Want het komt namelijk regelmatig voor dat een medium op straat misschien iemand tegenkomt en dan ineens contact krijgt met iemand die overleden is en een boodschap door wil brengen. Een medium werkt als een soort doorgeefluik tussen twee werelden en dat kan soms als heel vreemd worden gezien. Niet iedereen gelooft hier ook in. En dat is natuurlijk prima. Maar het gebeurt wel vaker dat iemand die er geen geloof in heeft ineens overstag kan gaan doordat het medium ineens iets door zal geven wat hij of zij nooit had kunnen weten. Hoe dan ook, de boodschappen zijn meer dan duidelijk, maar lang niet altijd. Dat komt omdat het soms in raadsels gaat.

Een medium kan bijvoorbeeld iets doorkrijgen in symbolen of letters en moet dit dan op een bepaalde manier uit zien te leggen. vaak komt het voor dat het spreekwoordelijke muntje bij degene die de boodschap ontvangt niet direct valt. Later pas, als er iets gebeurt, kan dat ineens op zijn plek vallen. Het mediumschap is dan ook niet iets wat je per se kunt leren. Je hebt het of juist niet. Sommige mensen staan nou eenmaal meer open en ontvangen dan berichten van gene zijde. Dat is niet altijd eenvoudig, helemaal als het in je jeugd al begonnen is. Vaak wordt het dan ook onderdrukt en negeert men het medium zijn. maar het risico hiervan is dat het dan dubbel zo hard terug kan komen, zo vertelt men. Of dat waar is willen we in het midden laten.

Als je als medium je gave onder controle hebt dan kun je er heel veel mensen mee helpen. Er zijn erg veel programma’s op televisie geweest waarin men bijvoorbeeld naar het beste medium van Nederland zocht. Daarin krijg je een wat betere kijk op het vak. Want het kan namelijk zeker een beroep zijn. Een goed medium zal ook nooit heel erg veel geld vragen. Gewoon genoeg om de sessie mee te kunnen bekostigen. Het gaat dan ook niet om het verdienen van veel geld, maar wel om het helpen van mensen. Het is dan ook niet aan te raden een medium die enorm veel geld vraagt te gaan raadplegen. Vaak kom je dan van een koude kermis thuis. Ook kun je online een medium raadplegen. Dat kan via de telefoonlijn of op andere manieren. Uiteindelijk zal je zelf moeten ervaren wie je gelooft en wie niet. Als je je eigen gevoel in de gaten houdt dan komt dat over het algemeen wel in orde. Mocht je een medium willen bezoeken, probeer dan uit te vinden of er mensen zijn die ervaring met hem of haar hebben, om zo een beter beeld over de persoon te kunnen vormen. Het moet namelijk wel klikken, anders zal je het medium in kwestie misschien niet geloven, terwijl het gewoon echte en oprechte boodschappen zouden kunnen zijn.

Hoe zit het met Chinese astrologie?

In China zijn ze al duizenden jaren bezig met astrologie om mensen en het leven van de mensen op aarde beter te begrijpen. Door middel van astrologie proberen zij te onderzoeken waarom de levensloop van een mens op een bepaalde manier verloopt.  De Chinese astrologie lijkt op de Westerse astrologie, maar heeft toch veel unieke aspecten. Hoe zit het met Chinese astrologie? In dit blogartikel lees je er alles over.

Chinese astrologie: de legende

Een hele tijd geleden, toen Boeddha de aarde verliet, riep hij alle dieren bij zich. Er kwamen echter maar 12 dieren om afscheid te nemen. De volgende dieren kwamen in volgorde bij Boeddha: de rat, os, tijger, haas, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken. Boeddha voelde zich gewaardeerd door deze dieren en heeft daarom een jaar naar elke dier genoemd. Op deze manier zijn de twaalf Chinese dierenriemtekens ontstaan. Het dier dat verbonden is aan jouw geboortejaar zal daarom invloed uitoefenen op jouw leven.

Chinese astrologie: drie soorten dieren

In de Chinese astrologie geloven ze erin dat je diep bent verbonden met het dier van je geboortejaar. Ze onderscheiden hierbij drie soorten dieren.

  1. De twaalf jaardieren gecombineerd met de 5 elementen

Er zijn twaalf jaardieren, van rat tot aan de varken. Er wordt een cyclus van 12 jaar aangehouden en dit gaat steeds opnieuw. De twaalf jaardieren die gebruikt worden in de Chinese astrologie komen erg overeen met de tekens in de Westerse astrologie. Elk dierenriemteken uit de Chinese astrologie wordt vervolgens gecombineerd met de elementen metaal, water, hout, vuur en aarde.

  • Maandieren: verbonden aan je geboortejaar

De maandieren zijn de dieren die verbonden zijn aan de maand waarin je bent geboren. De maandieren worden vaak gebruikt om je meer te vertellen over de relaties die je in je leven hebt of gaat krijgen.

  • Innerlijke dieren: hoe zien anderen jij en hoe wil jij gezien worden

De innerlijke dieren hebben te maken met de uren van de dag waarop je bent geboren. De innerlijke dieren kunnen je meer vertellen over hoe anderen je zien en hoe jij zelf door anderen gezien wil worden.

In dit artikel heb je meer gelezen over Chinese astrologie. De Chinese astrologie komt veel overeen met de Westerse astrologie, maar heeft ook enkele unieke aspecten. In de Chinese astrologie kun je drie soorten dieren onderscheiden, namelijk de jaardieren, maandieren en de innerlijke dieren. Deze dieren kunnen je meer vertellen over jezelf en hoe je in het leven staat op verschillende gebieden.